Koningschieten 2017

Albert van Emden koning St. Hubertus 2017.

 

Zaterdag 29 april met het Koningsschieten waren de weersomstandigheden prima te noemen. het was vrijwel windstil en nagenoeg de hele middag liet het zonnetje zich zien. Er was dan ook een redelijke belangstelling vanuit de gemeenschap. Er werd vol enthousiasme mee geschoten om een van de drie koningschappen te bemachtigen. Bij de schutters werd door 8 personen om de eer gestreden. Het bleek een hele klus om de haan naar beneden te krijgen. Toen hij eenmaal los hing te bungelen, vergde het nog 5 rake schoten om deze taaie rakker in het stof te laten bijten. Bij het 119de schot gaf de vogel zich gewonnen. Albert van Emden ging, net als in 2016 met de eer strijken en mag zich in 2017 wederom tooien met het koningszilver van St. Hubertus. Voetnoot bij deze is: zou Albert dit kunststukje in 2018 voor de derde keer klaren (3 opeenvolgende jaren), mag hij zich (de eerste) keizer noemen van Hubertus. In de chronologie van onze schutterij is dit niet eerder voorgekomen, zover de annalen terug reiken. Maar dat is iets voor het komend jaar.

Bij het korps werd door 12 personen deelgenomen. Na 83 schoten viel de eer te beurt aan Kim Peeters. Dit jaar al voor de 4e keer. In 2001, ‘03, en ’04 wist zij het korpskoningschap ook al te bemachtigen.

Bij de burgers werd door 13 deelnemers gestreden om de titel. Na een lange strijd tuimelde de vogel naar beneden. Een Kesselnaar die ons clubhome voor de eerste keer een bezoekje bracht, leek het schieten met de zware buks wel met de paplepel te hebben ingekregen. Niemand anders als Seth Lekatompessij, gaat met de eer strijken van het burgerkoningschap. Als ‘n echte rasschutter wist hij met het 103de schot alle overigen naar de kroon te steken. Des te meer, deze prestatie wordt tevens bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van Hubertus.

Alle drie de koningen van harte proficiat gewenst namens St. Hubertus.

 

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.