De weergoden waren de schutters afgelopen zaterdag met het Koningschieten goed gezind. Er was een niet geringe belangstelling vanuit de gemeenschap en er werd door menigeen mee geschoten om een van de drie koningschappen te bemachtigen. Bij de schutters werd door 7 man om de eer gestreden en het vizier stond letterlijk op scherp, want geen enkel schot miste doel. Na slechts 64 schoten, toen de spanning haast te snijden was, viel de vogel. Hans Wulms mag zich in 2014 Koning van St. Hubertus noemen. Een eer die des te groter is, omdat de laatste koning uit de schuttersfamilie Wulms stamt uit het jaar 1968. Zijn opa Thei Reinders, die ruim meer dan 65 jaar lid is geweest van de vereniging, wist toen als laatste uit het schuttersgeslacht Wulms en Reinders het koningschap te bemachtigen. Daar bovenop kan Hans zich verheugen in het gezelschap van een prachtige koningin aan zijn zijde en wel in de persoon van zijn dochter Lynn.

 

Bij het korps werd door 14 personen deelgenomen. Na 86 schoten viel de eer te beurt aan Sjaak Ottenheijm, ook een telg uit een rasechte schuttersfamilie, en in 2014 mag hij zich Korpskoning noemen.

Bij de burgers werd door 20 deelnemers gestreden om de titel. Na een hevige strijd en 98 schoten mocht Geri Vervoort zich Burgerkoning noemen en deze eer wordt nog eens bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van St. Hubertus.

Alle drie de koningen van harte proficiat gewenst namens St. Hubertus.

 

Het nieuws in Limburg

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.