De weergoden waren de schutters afgelopen zaterdag met het Koningschieten niet goed gezind. Het was bitter koud en er woei een schrale noordoosten wind. Ondanks de barre weersomstandigheden was er toch een grote belangstelling vanuit de gemeenschap en werd door menigeen mee geschoten om een van de drie koningschappen te bemachtigen. Bij de schutters werd door 10 man om de eer gestreden en het vizier stond letterlijk op scherp, want geen enkel schot miste doel. Na slechts 65 schoten en toen de spanning haast te snijden was, viel de vogel. Frits Hebben mag zich in 2013 Koning van St. Hubertus noemen. Een eer met een extra franje: Frits, die al tientallen jaren een vaste steunpilaar is in het A-zestal op het OLS en nog langer de dikke trom heeft geslagen in het korps, is dit jaar ook nog eens 50 jaar lid van St. Hubertus; des temeer: het is voor het eerst in zijn loopbaan dat hij zich met het koningszilver mag tooien. Bij het korps werd door 15 personen deelgenomen. Na 90 schoten viel de eer te beurt aan Henk Thijssen, ook al ruim 40 jaar lid van St. Hubertus, en in 2013 mag hij zich Korpskoning noemen.Bij de burgers werd door 27 deelnemers gestreden om de titel. Na een lange strijd en meer dan 170 schoten mocht Peter Wulms, beter bekend als Pier van Jantje van Sjang, zich Burgerkoning noemen en deze eer wordt nog eens bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van St. Hubertus.

Alle drie de koningen van harte proficiat gewenst namens St. Hubertus.

 

 

Het nieuws in Limburg

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.